Følgeven

  Bliv Følgeven og gør en forskel

   

   

   

  Hjælp en anden til at få en tryg start i en fritidsaktivitet – bliv frivillig følgeven  Følgeven støtter personer, som har en psykisk sårbarhed, for at de bedre kan indgå i byens fritids- og foreningsliv. Mange personer, som har en psykisk sårbarhed har en stor lyst til at deltage og møde nye mennesker i fællesskaber, men har svært ved at tage det første skridt. Det er her, at en følgeven kommer ind i billedet.


  En følgeven er en frivillig, som man kan dele sin fritidsinteresse med og følges med til en fritidsaktivitet i en periode på ca. 6 måneder. Aktiviteterne som følgevenneparrene vælger at gå til spænder bredt – det kunne være svømning, syning, fitness, badminton, kor eller noget helt andet. Vores mål er, at man får så god en start i aktiviteten at den person som har søgt en følgeven får mod på og lyst til at fortsætte med aktiviteten på egen hånd efter endt følgeskab.


  Den frivillige følgevens rolle er at følges ad til en fritidsaktivitet og deltage i aktiviteten sammen med en person, som har en psykisk sårbarhed. Opgaven handler om, at tage hensyn til de ting, der kan være svært for vedkommende og hjælpe dem til at få gode oplevelser i aktiviteten.


  Lige nu søges følgevenner til følgende personer:

  • En mand på 64 år, som gerne vil være med i en gågruppe
  • En mand på 70 år, der gerne vil spille golf eller bridge (nogenlunde jævnaldrende følgeven ønskes)
  • En kvinde på 58 år, der gerne vil træne i Fitness World eller gå til foredrag (kvindelig og nogenlunde jævnaldrende følgeven ønskes)
  • En kvinde på 29 år, der gerne vil gå i kirke
  • En kvinde på 36 år, der gerne vil være med i en vandregruppe (kvindelig følgeven over 30 år ønskes)
  • En mand på 36 år, der gerne vil gå til en holdsport
  • En kvinde på 52 år, der gerne vil gå til fri træning i Fitness World (følgeven over 40 år ønskes)
  • En kvinde på 37 år, der gerne vil synge i Kvindekoret Englevild i Malling om onsdagen (følgevennen skal være en kvinde mellem 18-60 år for at være med i koret)

   
  Der kommer løbende flere personer, som søger følgevenner. Så selvom der ikke er en af ovenstående, der er et godt match for dig, hører vi meget gerne fra dig 😊

  For at høre mere eller blive følgeven kan du kontakte Kelly Aagaard på ka@frivilligcenteraarhus.dk eller 51 91 92 64. Du kan også læse mere om Følgeven på Følgeven.dk.