Det Kærlige Måltid

  Det Kærlige Måltid  

   

  Med inspiration fra den amerikanske organisation ”Ceres Community Project” stiftede Charlotte Thyberg i 2018 sit hjertebarn. Under navnet ”Det Kærlige Måltid” laver frivillige sunde og nærende måltider, der bliver uddelt til mennesker ramt af akutte livstruende sygdomme uden beregning.   

   

  Baseret på Charlottes egne erfaringer samt en empati og forståelse for, hvordan familier påvirkes, når krisen rammer, har initiativet sidenhen udviklet sig til meget mere end bare en drøm. Det er ikke længere kun måltidsprojektet til kriseramte familier, der er motivationen for Det Kærlige Måltid. Organisationen er også drevet af et ønske om at give unge frivillige værdifulde læringer og erfaringer med videre i livet. I køkkenet lærer de unge om sundhed, ernæring, madspild, hygiejne og madlavning under ledelse af en køkkenleder. Fællesskab, madlavning og medborgerskab er nøgleordene for Det Kærlige Måltid.  

   

  To eftermiddage om ugen i Aarhus mødes frivillige og tilbereder op til 500 måltider, hvorefter måltiderne leveres lige til døren hos de sygdomsramte familier af ’Kærlige Bude’.  

   

  Hvorfor er det fedt at være frivillig på netop dette projekt? 

  1. Du får muligheden for at drage omsorg for andre mennesker gennem sunde og nærende måltider 
  2. Du lærer en masse skønne mennesker at kende og bliver en del af et stærkt fællesskab 

   

  Hvad gør jeg hvis jeg vil være frivillig 

  Kontakt Emma Kjærgaard, projektleder og frivilligkoordinator 

  Telefon: 20989940 

  E-mail: emma@detkaerligemaaltid.dk