Aarhus Vinterherberg

  Vi søger frivillige til Aarhus Vinterherberg

  Røde Kors Aarhus, Kirkens korshær, Blå Kors, Kirkerne i Aarhus og Aarhus Kommune er gået sammen om at åbne Aarhus Vinterherberg, et tilbud til hjemløse migranter. Lige nu leder vi efter frivillige, som vil tage vagter på herberget om aftenen/natten. Er det dig?

  Aarhus Vinterherberg er et tilbud til hjemløse migranter med lovligt ophold i Danmark. På herberget kan de hjemløse få et godt måltid mad, en varm seng og hyggeligt socialt samvær. På Vinterherberget er der plads til 22 overnattende gæster i årets koldeste måneder. Aarhus Vinterherberg er et såkaldt nødherberg, det er derfor kun muligt at opholde sig på herberget om aftenen/natten. Dørene åbner kl. 20.30 og lukker igen den efterfølgende morgen kl. 8.

  Aftenvagten møder ind klokken 20, hvorefter din opgave er at åbne herberget, varme maden og eventuelt hygge, gerne med brætspil, om de overnattende gæster. Der er et begrænset antal sengepladser, som skal fordeles blandt aftenens gæster. Derudover skal aftenens måltid, typisk suppe, varmes og serveres. Din vagt slutter kl. 23.30, hvor du bliver afløst af en nattevagt.

  Som nattevagt møder du ind kl. 23.30, hvorefter din opgave er at være til stede på herberget. Hoveddøren er lukket og låst om natten, så der kommer ikke nye gæster i løbet af de timer du er på vagt. Sammen med en frivilligkollega sikrer du ro og orden natten over. I får stillet en seng til rådighed. Klokken 7 vækker I brugerne, serverer morgenmad og kaffe samt sørger for at alle er ude og døren låst kl. 8. En vagt slutter ca. 8.30.

  Som frivillig kan du altid komme i kontakt med en bagvagt. Alkohol og ulovlige stoffer er ikke tilladt på Vinterherberget.

  Vi forventer:

  • At du har tid og lyst til at engagere dig i de hjemløse
  • At du er indstillet på at indgå i samarbejdet med de øvrige frivillige på en åben, ærlig og positiv måde.
  • At du respekterer indgåede aftaler
  • At du kan tage 1-4 vagter om måneden

  Det er desuden en fordel, hvis du kan kommunikere på engelsk. Dette er dog ikke et krav.

  Vi tilbyder en unik mulighed for at hjælpe mennesker i en svær situation. Samtidig får du mulighed for at blive en del af et fantastisk fællesskab af frivillige.

  Kunne du tænke dig at blive frivillig? Så tøv ikke med at tage kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig.

   

  Vi holder åbne informationsmøder den 3. november kl 17 og den 8. november k 19.30

  Aarhus Vinterherberg, Tage Hansensgade 18, 8000 Aarhus C

  (= Bygning 11B på det gamlle Amtssygehus)