Levende Musik i Skolen (LMS) Festival

  Levende Musik i Skolen (LMS)

   

   

   

  FRIVILLIG PÅ LMS FESTIVAL 2021 

  Den 4. til 6. oktober afholder Levende Musik i Skolen LMS Festival 2021 på en række spillesteder i det centrale Aarhus. LMS Festival er verdens største forum for professionelle skolekoncerter, og godt 40 orkestre og solister har sagt ja til at spille mere end 100 koncerter i et tætpakket musikprogram. Vi kommer til at have koncerter i Musikhusets sale, i Godsbanens sale, på Radar, på VoxHall og på Atlas. Festivalens gæster er primært kontaktlærere fra kommuner i hele landet, nationale og internationale fagfolk, børnekulturkonsulenter, politikere og en masse glade skolebørn. 

  Vi glæder os til et brag af en fest og for at få hele festivalen til at køre på skinner, har vi brug for frivillige den 5. og 6. oktober fra ca. kl. 07.30 til 14.00. 

  Der er brug for flest frivillige til at være spillestedsansvarlige sammen med en håndfuld skoleelever fra LMS’ KulturCrew-ordning. KulturCrew er en gruppe elever fra 4.-9. klasse, der er blevet klædt på til at varetage opgaver som fx at bære gear og sørge for musikgrupperne, tage imod publikum og præsentere koncerten på scenen. Det vil i praksis være KulturCrew, der skal løse opgaverne med støtte fra dig, så det er et krav, at du har lyst til at arbejde sammen med børn. 

  Vi afholder intro-møde for frivillige den 27. september samtidig med vores kursusdag for KulturCrew. Det vil være en fordel, hvis du har tid den da til at få information og hilse på dit KulturCrew og se jeres spillested.   

   

  Vil du være med? 

  Du kan tilmelde dig som frivillig ved at sende en mail til Marie Hastrup Sørensen på marie@lms.dk. 

  I mailen skal du skrive: 

  • Fornavn og efternavn 
  • Alder og evt. beskæftigelse 
  • Om du har kørekort og evt. bil til rådighed? Skriv også, om du er indstillet på at hente og bringe KulturCrew (der afregnes kilometerpenge), hvis det bliver nødvendigt.  
  • Hvilken opgave du ønsker som frivillig på LMS Festival (se mulighederne herunder) 

   

  Arbejdsopgaver:  

  1) Spillestedsansvarlig sammen med KulturCrew 
  Den 5. og 6. oktober kl. 7.30-14.00 

  I løbet af festivalen afvikler vi koncerter på ca. 15 spillesteder i det centrale Aarhus samtidig. Til hvert spillested knyttes en frivillig voksenvært samt et KulturCrew-team på 3-4 elever. Vi vil meget gerne have frivillige, der kan deltage begge festivaldage, men det er ikke et krav. 

  Det bliver jeres opgave at sørge for, at alt rent praktisk forløber godt på spillestedet. Til teknikken vil der være professionelle lys- og lydteknikere på de spillersteder, hvor det er nødvendigt. 

  Opgaverne som spillestedsansvarlig kan blandt andet være at: 

  • Hente KulturCrew på festivaldagene 
  • Sikre at koncertlokalet er klar til koncert og opryddet efter sidste koncert 
  • Sætte skilte og beachflag op udendørs og tage dem ind, når koncertstedet lukker 
  • Tage imod musikgruppen og hjælpe dem på plads 
  • Sikre der er kaffe/te mv. til musikerne 
  • Tage imod publikum 
  • Hjælpe med at vise vej til næste koncertsted 
  • Støtte KulturCrew-eleverne når de skal præsentere musikgruppen på scenen 


  2) Runner og praktisk hjælp 
  Den 5. og 6. oktober kl. 7.30-14.00  

  Her har vi brug for et par hjælpere med kørekort, der står til rådighed, hvis der opstår akutte situationer. Du får base på Godsbanen, hvor vi har infostand og koncertsteder, så når der ikke er bud efter dig andre steder, hjælper du til her. 

  3) Nedtagning efter festivalen 
  Den 6. oktober kl. 14 til ca. 17 eller 18  

  Her har vi brug for et team, der kører ud til spillestederne og samler skilte og spillestedskasser sammen, fejer, samler stole m.m. 

   

  Hvis du siger ja: 

  Som frivillig på festivalen skal du give samtykke til at Levende Musik i Skolen: 

  • indhenter børneattester, da det er et lovkrav 
  • beder om at du oplyser dit cpr. nr. (skal bruges ifbm. indhentelse af børneattester) 
  • opbevarer personoplysninger til brug i festivalsammenhæng (oplysningerne bliver slettet 30 dage efter festivalen) 

   


  Det får du som frivillig på LMS Festival: 

  Du får en keyhanger og sweatshirt til brug under festivalen, så du er genkendelig for vores medarbejdere, musikere og gæster. Derudover er du inviteret med til den officielle åbning den 4. oktober med show og reception, og de dage, du er på vagt, får du gratis morgenmad og frokost. Afhængigt af vagtplan og opgaver, vil du desuden få mulighed for at høre op til flere koncerter.  

  Du kan læse mere om festivalen her: https://festival.lms.dk/ og du kan læse mere om KulturCrew-ordningen her: https://kulturcrew.dk/ 

   Vi ses