Røde Kors - Pitstop

  Røde Kors - Pitstop

   

  KORT OM PROJEKTET

  Røde Kors´ Omsorgscenter Pitstop i Viby blev åbnet i foråret 2018. Socialsygeplejerskerne på Aarhus Universitets Hospital efterspurgte et sted, hvor hjemløse borgere kunne ”komme sig” efter sygdom. Pitstop er den seng som de udsatte hjemløse ikke har. Her får de et ene-værelse, mad, omsorg og vi giver den hjælp som borgeren ønsker. Et sted at restituere i trygge omgivelser med mulighed for hvile, ro og fred.  Pitstop har 8 værelser. Et ophold varer ca 2-3 uger. Vi samarbejder med gadesygeplejersker, opsøgende team, varmestuer, socialsygeplejersker, bostøtter, sagsbehandlere, social sundhed og mange andre. Da vi kun er få ansatte er vi fuldt ud afhængige af frivillige hænder. Pitstop kan ikke eksistere uden frivillige - derfor har vi brug for dig!

   

  VIGTIGE OPLYSNINGER

  Pitstop er åbent 365 dage om året. Borgerne er alene fra ca kl 20 til kl 8. Vi har brug for frivillig hjælp, især om aftenen, men også gerne i dagtimerne. En vagt på Pitstop kan feks starte kl 16 og slutte kl 20. Vi ønsker at de frivillige kan tage 1 vagt hver anden eller tredje uge. Man bestemmer selv hvornår og skriver sig selv på den elektroniske vagtplan.

   

  HVORFOR ER DET FEDT AT VÆRE FRIVILLIG I NETOP DETTE PROJEKT?

  Som frivillig på Pitstop kan du være med til at gøre en forskel for udsatte borgere samt støtte driften af stedet. Du er tilgængelig, tilbyder nærvær, omsorg, hygge, snakker om løst og fast og lytter til frustrationer samt deler glæder, er deltagende i aktiviteter som madlavning/oprydning, spiller spil, ser tv, sidder i ro sammen osv. Det giver menneskelig værdi for både den hjemløse borger og dig som frivillig. Borgerne værdsætter de frivillige og de er glade for at komme på Pitstop. Du får viden om og erfaring med en borgergruppe som er alle steder; på hospitalerne, på gaden, i kommunen alt fra jobcentre til hjemmeplejen osv. Pitstop tilbyder fællesmøder for frivillige ca hver 2. måned, hvor der feks er spændende undervisning, mulighed for at tage temaer op samt mad og hygge. Vi tilbyder arrangementer, feks har vi i februar en Powerty Walk (guidet tur med en hjemløs i Aarhus). Røde Kors er en spændende organisation, som du bliver en del af. Du bestemmer selv hvor meget, men der er mulighed for fællesarrangementer, lørdagscafe´, kurser, supervision osv.

   

  HVAD GØR JEG, HVIS JEG VIL VÆRE FRIVILLIG?

  Ringer til 20 100 103 eller skriver en mail til aarhus.pitstop@rodekors.dk  Der laves en aftale om rundvisning på Pitstop, hvor du vil få informationer om stedet. Derefter beslutter du om du har lyst til at prøve en vagt sammen med en garvet frivillig eller ansat.