Bevæg dig for Livet – Senior

  Organisation/virksomhed:

  DGI, Aarhus Kommune & DIF/DAI 

  Projekt

  ”Bevæg dig for Livet – Senior” i Aarhus

   

  KORT OM PROJEKTET

  Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målsætningen for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie - en aftale, der går under navnet ’Bevæg dig for Livet’. Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI investerede tilsammen 100 millioner kroner i projektet fra 2015-2018, og fondene har udvidet med 94 millioner kroner fra 2018-2021. I Aarhus har projekt ”Bevæg dig for Livet – Senior” til formål at få så mange seniorer 60+ år til at være fysisk aktive.

   

  OPGAVER KNYTTET TIL PROJEKTET

  Vi efterspørger nye frivillige, der gerne vil være med til at starte seniorsvømning op. Du behøver ikke være en dygtig svømmer selv, men du skal have lyst til at stå for undervisningen, hvad enten det drejer sig om svømning eller andre vandaktiviteter. Mulighederne er mange, og vi klæder dig godt på med en instruktøruddannelse og kobler dig med en forening. I første omgang vil vi gerne starte hold op i Egelund Idrætscenter i Beder-Malling og i Idrætscentret i Vejlby-Risskov, men på sigt kan der også blive tale om at starte hold op i de øvrige svømmehaller i Aarhus. Så hvis du har lysten til at stå i spidsen for et hold i seniorsvømning, skal du endelig kontakte os, så vi kan tale om mulighederne.

   

  VIGTIGE DATOER

  Vi tilbyder et 4 timers-kursus i Tilst lørdag den 25/1-2020 kl. 9-13, hvor du vil blive klædt godt på til opgaven. Kurset er gratis for dig. Hvis du ikke har mulighed for at deltage i kurset den dag, er der andre muligheder, så tøv ikke med at kontakte os.

   

  HVORFOR ER DET FEDT AT VÆRE FRIVILLIG I NETOP DETTE PROJEKT?

  Projekt ”Bevæg dig for Livet – Senior” i Aarhus er et af fem projekter i Danmark, der har som målsætning at få flere aktive seniorer 60+ år. Vi har gennem de seneste to år afprøvet en del forskellige tiltag og er fortsat på jagt efter nye muligheder for at få flere aktive seniorer. Svømning og vandaktiviteter er i top tre over aktiviteter, som seniorer gerne vil i gang med, så vi tror, der er et stort potentiale i netop denne aktivitet i Aarhus. Du kan som frivillig være med til at højne seniorernes livskvalitet og gøre det muligt for flere seniorer at få et aktivt og socialt liv i den tredje alder. 

   

  HVAD GØR JEG, HVIS JEG VIL VÆRE FRIVILLIG?

  Ring eller skriv en mail til projektleder Malene Bach på tlf. 2494 1466 eller malene.bach@dgi.dk.