Konferencen AAL Forum

  AAL Forum 2019

  Aarhus kommune, Sundhed og Omsorg

   

  KORT OM PROJEKTET

  AAL står for Active and Assisted Living og er et EU-program, der støtter forskellige institutioner, forskere, små- og mellemstore virksomheder i at udvikle, teste og afprøve løsninger for den aldrende befolkning +65. Forummets mål er at videndele om løsninger, der understøtte borgeren i at forblive så aktiv og sund som muligt. AAL Forum afholdes en gang årligt i de EU-lande, der er med i AAL programmet. I samarbejde med Visit Aarhus er det lykkes at få konferencen til Aarhus. AAL Forum består af en konference og en udstilling af velfærdsteknologi, som kan understøtte borgerens mestring i eget liv og en aktiv alderdom. Vi forventer, der kommer 1000 deltagere fra hele EU og en udstilling med 90 udstillere.

  VIGTIGE DATOER

  AAL Forum starter med åbningsceremoni på Rådhuset mandag d. 23. 9.19. Konferencen og udstillingen er i Aarhus Congress Center d. 24. og 25. september 2019 fra 9.00 – 17.30

  HVORFOR ER DET FEDT AT VÆRE FRIVILLIG I NETOP DETTE PROJEKT?

  Du er netop målgruppen, som hele denne konference handler om, +65 ’er. De sociale aktiviteter giver dig mulighed for at komme i direkte kontakt med forskere, udviklere, firmaer og sætte ord på, hvad du oplever, er dine behov for fremtiden. Hvad ser du af muligheder i digitale løsninger? Du er slutbrugeren, som mange gerne vil i dialog med. Det kræver involvering og arrangement fra dig. Melder du dig, vil du blive en del at et AAL team, hvor vi sammen fylder rammerne ud i aktiviteterne. Du vil møde nye mennesker og indgå i et fællesskab, hvor du bidrager med de kvalifikationer du har. Du vil ikke til at stå alene, og du risikerer at få nye venskaber og bruge sider af dig selv, som du måske ikke har brugt i lang tid, sprogkundskaber fx. Hovedsproget er engelsk, men der kommer deltagere fra hele EU, så vi også interesseret i dig, der taler andre sprog.

  Aktiviteter vi skal bruge folk til er:

  • Lave en morgen løbetur rundt i den indre by, hvor du viser byens fortræffeligheder frem.
  • Invitere deltagere i havnebadet - i bedste vikingestil.
  • Tirsdag aften: Invitere max 2 deltager hjem til aftensmad - helt gennemsnitlig tirsdagsmad. Ideer til snakken over middagen: Hvordan forbliver vi sunde og aktive mennesker? Din gæster betaler med en lille gave fra deres hjemland.
  • Pakning af goody bags, stå i registreringen og modtage gæster, være vejviser, guide og tage dig godt af vores deltagere.

  HVAD GØR JEG, HVIS JEG VIL VÆRE FRIVILLIG?

  Kontakte Birgitte Halle, bhal@aarhus.dk tlf. 5157 6030