Vilhelmsborg Festspil

  Vil du hjælpe ved Vilhelmsborg Festspil?

  Vilhelmsborg Festspil er en frivillig organisation, hvor ca. 200 frivillige hvert år hjælper hinanden til sammen at skabe en fantastisk forestilling. Forberedelserne er mange, og meget forskellige, afhængige af de forskellige grupper, og nogle er med i flere grupper, mens andre nøjes med én gruppe. Man behøver ikke særlige forudsætninger for at være med i en gruppe, blot lysten til at samarbejde og være med, så finder vi ud af resten sammen.

  Der er brug for hjælp den 6. juli kl. 10 til stoleopsætning på tribunen - vi starter med hyggelig morgenkaffe, og går derefter i gang.

  Herefter er der brug for hjælp fra den 28. juli kl. 19.30 og frem til den 17. august kl. 19.30 - hvor din rolle er at hjælpe publikum på plads og at sælge programmer - og være hyggelig og venlig vært under forestillingen.

  Har du lyst til at være med? Send en mail til lisbetlautrup@hotmail.com med dit navn, telefonnummer og hvilken grupper, du vil være med i.

  bliv-frivillig

  Her ses to frivillige fra regi-gruppen.

  Året rundt

  På scenen er castet, som er udvalgt på en audition af det professionelle team. Audition ligger i november, men castet starter først prøver i februar med den indledende læseprøve. Derefter er der prøve ca. 2 gange om ugen fastlagt efter en prøveplan, og prøverne foregår forskellige steder i Aarhus. De prøver fra februar til juni, og har en måneds ferie i juni/juli inden det for alvor går løs ude på scenen på Vilhelmsborg. Castet er med HVER aften i hele spilleperioden.

  Håndværksgruppen dækker over bygge-, male, og elgruppen, og de mødes fast 1 gang om ugen året rundt i vores materialehal i Mårslet. I perioder mødes de oftere, især omkring opbygningen og nedtagning af scenen ude på pladsen. Man behøver ikke komme hver gang, men grupper vægter det sociale højt, og der er plads til at vende verdenssituationen over en kop kaffe. Gruppen arbejder tæt sammen med scenografen, som lægger de overordnede linier for udtrykket sammen med instruktøren, og det bliver så gruppens opgave at løse opgaverne. Og der er mange spændende opgaver lige fra at lave en å hen over scenen til at bygge de store kulisser.

  Kostumegruppen mødes ligeledes 1 gang om ugen, tirsdag eftermiddag/aften, og også her behøver man ikke komme hver gang, men det sociale vægtes højt, og der er også tid til pauser. Kostumegruppen hører til ude på Klamsagervej 35 i Viby, hvor også kostumelageret ligger. Her er kostumer fra alle årene, og de gamle bliver taget frem og tilpasset, og nye kommer til. Lageret er stort, men der skal også produceres mange kostumer hvert år, hvor castet har mange skift undervejs.

  Året rundt arbejder sekretariatet, som både arbejder med kontakt til de medvirkende og til publikum. Ligeledes arbejder PR året rundt med at skabe synlighed om Festspillet. Festspillets bestyrelse er også frivillige, og mødes 10 gange årligt. De beslutter blandt andet hvem der skal med i det professionelle team, hvilken forestilling der skal spilles, og har det overordnede økonomiske ansvar.

  Sommergrupper

  Følgende grupper starter op, når vi begynder ude på pladsen og får de sidste detaljer klar inden spilleperioden. Alle grupperne benytter sig at vagtplaner, så man kan komme afhængig af sine andre planer. Dog skal man minimum have 6 vagter i én gruppe, for at kunne være frivillig i festspillet.

  Sminkegruppen starter op i maj/juni med forberedelserne, og er tilstede hver aften i spilleperioden.

  Regigruppen samler de ”løsøre” ting, som skal bruges på scenen. Nogle finder de på loppemarkeder og andre producere de selv. De mødes et par gang i løbet af foråret, og arbejder ude på pladsen fra midten af juli.

  Teknikgruppen står for lys og lyd, og starter op i juli ude på pladsen. Der skal både ordnes mikroports og følgespots, og udstyr sættes op og tages ned.

  I ”Byen” sørger de frivillige for publikumsplejen, ordner parkering og hele provianteringsområdet, rengøring og billettering af publikum. De mødes et par gange i løbet af foråret og begynder ude på pladsen i midten af juli. De arbejder før forestillingen og i pausen. Byens frivillige er en vigtig del at publikumsoplevelsen.

  Modsat publikumsforplejning, så har vi også fokus på forplejning af de frivillig, og dette varetages af Tutten. De mødes ligeledes et par gange i foråret inden de rykker ud på pladsen i midten af Juli.

  Frivilliggoder

  Som frivillig får man først og fremmest 200 nye venner. Vi ser os som en stor familie, som mødes om en fælles opgave, og hjælper hinanden på kryds og tværs af grupperne. Mange har fået venner for livet og flere har fundet kærligheden derude.

  Vi vægter alle det sociale i grupperne, hvor der både arbejdes men også er tid til sjov og hygge.

  Alle frivillige får 2 fribilletter til en valgfri forestilling, og 2 billetter til generalprøven, som kan gives til venner og familie.

  På parkeringspladsen nede ved scenen er det muligt at sætte telt op, og mange benytter sig af dette, og holder en anderledes sommerferie ude i skoven. Der er toiletter og bad, som er åbent døgnet rundt for de medvirkende.