Følgeven

  Organisation/virksomhed

   

   

   

  KORT OM PROJEKTET

  Følgeven støtter psykisk sårbare personer for at de bedre kan indgå i byens forenings- og aktivitetsliv. Mange personer, som er psykisk sårbare har en stor lyst til at deltage og møde nye mennesker i fællesskaber men har svært ved at tage det første skridt. Det er her, at en følgeven kommer ind i billedet.

  En følgeven er en frivillig, som man kan dele sin fritidsinteresse med og følges med til en fritidsaktivitet i en periode på ca. 6 måneder. Aktiviteterne som følgevenneparrene vælger at gå til spænder bredt – det kunne være svømning, syning, fitness, badminton, kor eller noget helt andet. Vores mål er, at man får så god en start i aktiviteten at den person som er sårbar får mod på og lyst til at fortsætte med aktiviteten på egen hånd efter endt følgeskab.

   

  OPGAVER KNYTTET TIL PROJEKTET

  Den frivillige følgevens rolle er at følges ad til en fritidsaktivitet og deltage i aktiviteten sammen med en person, som er psykisk sårbar. Følgevennens opgave er at tage hensyn til de ting, der kan være svært for vedkommende og hjælpe dem til at få gode oplevelser i aktiviteten.

   

  HVORFOR ER DET FEDT AT VÆRE FRIVILLIG I NETOP DETTE PROJEKT?

  Som frivillig følgeven får du:

  • Mulighed for at gøre en stor forskel i et andet menneskes liv ved at gøre vejen til nye netværk og oplevelser lettere.
  • En relation til et andet menneske, og en større indsigt i, og forståelse for, hvad psykisk sårbarhed kan betyde i praksis.
  • Introduktionsaften hvor du bliver klædt på til dit frivillige arbejde som følgeven.
  • Sparringsaftener faciliteret af en psykolog, hvor du sammen med de andre frivillige følgevenner får sparring på din rolle som følgeven.
  • En fast aftale med et andet menneske, så du også selv kommer afsted til din fritidsaktivitet 😊
  • Masser af fede og sjove oplevelser.

   

  HVAD GØR JEG, HVIS JEG VIL VÆRE FRIVILLIG?

  Kontakt Kelly Aagaard på ka@frivilligcenteraarhus.dk eller 51 91 92 64. Du bliver inviteret til en snak om Følgeven tilbuddet og rollen som frivillig følgeven hvor vi også kan lære dig lidt at kende og finde ud af hvad der kunne være et godt match for dig. Derefter bliver du inviteret til en introduktionsaften for nye frivillige følgevenner og bliver matchet men en person, som søger en følgeven.