International Levende Teater (ILT)

  MONUMENTAL CONSTRUCTION – AARHUS EDITION

   

  Om projektet

  Monumental Construction – Aarhus Edition er et deltagelsesprojekt, som er 100% afhængig af offentlighedens opbakning. I al sin enkelthed går projektet ud på at bygge et monument af papkasser og brun tape – det kan være en kirke, en forhistorisk bygning, eller et andet markant bygningsværk, der har eller har haft betydning for den by, hvor deltagelsesprojektet bliver bygget.

  Borgere fra byen bliver inviteret til en uge med workshops, hvor alle forberedelser skal laves: Vinduer, buer, balkoner og byggeklodser. Fordi disse elementer bygges af pap, er de tilpas lette til, at alle uanset alder og baggrund kan være med.

  Dette er netop hovedpointen med projektet: At inddrage forskellige borgere og samle dem om et projekt. På den måde lærer man både noget nyt om sin by, men også noget nyt om andre mennesker fra sin by på tværs af alder, herkomst, fysisk evne, baggrund og uddannelse. Man lærer om samarbejde, tolerance og kollektivitet, og man lærer at dele og give.

   

  hvordan kan du være med?

  Man kan deltage i konstruktionen ved at medvirke i én workshop, som kommer til at foregå i Den Rå Hal på Godsbanen følgende datoer og tidsrum:

  • Tirsdag d. 21. maj kl. 9-12 og kl. 18-22
  • Onsdag d. 22. maj kl. 9-12 og kl. 18-22

   

  Alle kan være med uanset alder og man får instruktion og vejledning undervejs i at skære, klippe og tape papkasser sammen.

  Den store konstruktionsdag lørdag d. 25. maj, fragtes alle de byggede papelementer hen til Store Torv. Her kan både workshopdeltagere, men også tilfældigt forbipasserende, hjælpe med at få hele konstruktionen samlet og rejst. Om aftenen bliver der en ceremoni, hvor monumentet bliver oplyst og ”sunget ind” af et kor. Monumentet får lov til at stå i knapt et døgn, før det om søndagen skal dekonstrueres og destrueres. Denne proces er ligeledes kollektiv og åben for alle.

   

  Kom og vær med fordi sammen kan vi flytte bjerge! ... eller i det mindste en monumental papkonstruktion der måler næsten 20 meter høj og vejer mere end 1 ton. 

  Tilmeld dig ved at sende en mail til info@iltfestival.dk. Skulle du have nogle spørgsmål til projektet er du også mere end velkommen til at kontakte os.